ПСЖ няма никакво намерение да се отказва от звездата на "Барселона" Неймар и няма да щади средства, за да привлече бразилецът.

Каталунците заковаха откупуваща клауза на Неймар от 222 млн. евро, като дори това не може да спре богатите собственици на френския гранд. Според шефовете на "Барселона" обаче никой отбор не може да си позволи Неймар без да наруши финансовия феърплей.

Френското издание "Фигаро" твърди, че ПСЖ вече има план как да заобиколи правилата и по този начин да избегне санкции.

Фирмата "Катар Спортс инвестмънт", която е собственик на клуба от Париж, ще наеме Неймар като специален посланик на световното първенство през 2022 г., което ще се проведе именно в емирството.

Бразилецът ще получи 300 млн. евро – 222 от тях ще бъдат платени на "Барселона" като откупна клауза, а останалите 78 ще бъдат за нападателя. На толкова възлизат заплатите и бонусите му за 5-годишен договор с ПСЖ.

На практика "Катар Спортс инвестмънт" иска Неймар сам да се откупи, като парите да не натоварват ПСЖ и клубът да влиза под мониторинг.

В момента финансовият феърплей не забранява футболисти да плащат огромни суми по откупните си клаузи, както и не забранява те да подписват подобни сделки за рекламни договори.

Утре нападателят трябва да се отправи към Китай за промоционално събитие със своя спонсор "Найк". Очаква се обаче Неймар първо да спре в Доха, където да подпише договор с "Катар Спортс инвестмънт".

Дневник