"Ферари" спечели много важна двойна победа в Гран при на Унгария, която обаче не дойде никак лесно. Себастиан Фетел и Кими Райконен, които стартираха от първа редица финишираха в същия ред, макар че в голяма част от състезанието това да беше поставено под голямо съмнение.

След 20-ата обиколка Фетел загуби темпо и имаше сериозен проблем, който застраши цялостната стратегия на Скудерията, но все пак италианците удържаха двойната победа.

Трети се нареди Валтери Ботас, който в последната обиколка беше пропуснат от съотборника си Люис Хамилтън.

 Успехът на Фетел (46-и в кариерата) му позволи да увеличи аванса си в шампионата на 14 точки, преди 4-седмичната лятна почивка. Това е първа победа за него от месец май насам, когато той спечели в Монако. След успеха в Княжеството Фетел имаше само едно качване на подиума.

"Не знам защо воланът ми постоянно се изместваше наляво. Не беше никак лесно, трябваше да коригирам колата. Това, което се случи не беше услуга към Кими, но в края на състезанието успях да поддържам малко по-добро темпо", каза Фетел след състезанието.

Съотборникът му коментира философски, че силите са били разпределени след като той е допуснал грешка в квалификацията и е стартирал от второ място.

Втората двойна победа на "Ферари" съкрати и аванса на "Мерцедес" в класирането при конструкторите до само 39 точки.

Дневник