ЦСКА записа първа победа за сезона, като разгроми с 6:2 "Ботев" (Пловдив) като гост в Коматево. В главно действащо лице се превърна Фернандо Каранга, който реализира хеттрик.

Пловдивчани завършиха срещата с девет души, след като Минев беше изгонен, а Виана се контузи след извършване на трите смени.

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев направи четири промени, като най-ключовите бяха изваждането от състава на Георги Китанов за сметка на Черниаускас, както и поставянето на Манолев като дясно крило.

"Ботев" игра с почти всичко най-добро без контузения Тодор Неделев, както Виктор Генев. Въпреки, че след четири дни излизат срещу "Маритимо", треньорът на "канарчетата" Николай Киров заложи на титулярите.

Червените започнаха много силно и до 30-ата минута вече водеха с 2:0. Каранга откри в 13-ата, наказвайки грешка на защитата на домакините, а след това Тиаго Родригес удвои с хубав удар от въздуха.

Каранга реализира още на два пъти, но попаденията му бяха отменени заради засади.

"Ботев" не играше добре и допусна много големи грешки в защита, а в средата на терена не успя да даде нужния отпор. Все пак домакините намалиха малко преди почивката с попадение на капитана Лъчезар Балтанов.

През втората част на терена имаше само един отбор, като ЦСКА наново повиши оборотите. Йордан Минев беше изгонен в 54-ата минута заради глупава проява. Той получи спорен жълт картон, но се нахвърли върху рефера и за реакцията си видя червения цвят.

Само за осем минути – между 61-ата и 69-ата Каранга вкара още два гола. Първо се разписа от дузпа, след това се подигра с Пламен Димов и плъзна топката край плонжа на Чворович.

Двата отбора подходиха доста агресивно, като освен красивите изпълнения пред двете врати, се стигна и до много груби прояви. При едно от тях Виана напусна с много сериозна рана на коляното, а при друго Косоко скочи с двата си крака върху слабините на Чорбаджийски, но без последствия.


Четвърт час преди края домакините върнаха още един гол чрез Косоко, но за повече нямаха сили.

Резервата Кирил Десподов оформи крайното 2:6 с два красиви гола. При първото от тях нападателят засече отлично подаване на един от най-добрите в редиците на червените – Манолев.

"Победата е напълно заслужена. Изгонването на Минев улесни нашия отбор и това се оказа решаващо. Можеше да вкараме и повече голове, но и шест не са малко", каза след мача Стамен Белчев.

Дневник