Футболната звезда Кристиано Роналдо отрече да е укривал данъци. По-рано той се яви пред съда, за да даде показания по делото за укриване на 14.7 млн. евро.

"Испанските власти са запознати в детайли всичките ми приходи, защото сме ги представили. Никога не съм крил нищо, нито съм имал намерение да укривам данъци", заяви португалецът в обръщение до медиите.

"Винаги съм представял данъчните си декларации доброволно, защото смятам, че всички трябва да декларираме и плащаме данъците според приходите си. Тези, които ме познават, знаят какво изисквам от моите счетоводители - всичко да е подготвено на деня и да е платено коректно, защото не искам проблеми", допълва португалецът.

Според разследващите сумата от 14.7 млн. евро е дължима върху имиджовите права на Роналдо в периода между 2011 и 2014 г. Прокуратурата в Мадрид смята, че четирикратният носител на "Златната топка" съзнателно е укрил данъци, като е използвал сметка на Вирджинските острови, създадена през 2010 г.

В обръщението си Роналдо каза, че сметката е открита още през 2004 г. по съвет на адвокатите му от "Манчестър юнайтед". Той определи този ход като обичаен за Англия.

В текста се изтъква, че носителят на "Златната топка" е един от най-големите данъкоплатци сред физическите лица в Испания. "Сега е моментът да оставим съдът да работи. Вярвам в справедливостта и се надявам, че и в този случай ще има справедливо решение", заяви Роналдо.

Португалецът допълни, че повече няма да коментира темата до излизането на съдебното решение.

Според "Ас" в съда той е казал на съдията Моника Гомес Ферер, че всичко това се случва заради името му.

Dnevnik.bg