Ден преди преди реванша от третия предварителен кръг на Шампионската лига срещу "Апоел" (Беер Шева) "Лудогорец" подписа с полския дефанзивен полузащитник Яцек Горалски. 24-годишният футболист е преминал медицински прегледи, като договорът му с българския шампион е за три сезона.

По информация на "Дневник" трансферът е на стойност 1.5 млн. евро. Полякът ще получава по 20 хил. евро, което е пет пъти повече спрямо досегашната му заплата.

Горалски ще бъде представен на "Лудогорец арена" преди двубоя с "Апоел" в сряда. Шампионите имат трудната задача да заличат пасива след загубата с 0:2 в първия мач.

"Лудогорец" представи футболиста като национал на Полша. Горалски има един мач за полския отбор - в приятелската среща срещу Словения на 14 ноември 2016 г.

От 2011 до 2015 г. Горалски е част от "Висла" (Плоцк). В последните два сезона играчът носеше екипа на "Ягелония", като за 61 мача има три гола и пет асистенции. Този сезон халфът изигра три двубоя в квалификациите за Лига Европа за "Ягелония".

Горалски е третият футболист, който "Лудогорец" привлича през лятото. Шампионите подписаха с вратаря Хорхе Емануел Браун и са се уговорили със защитника Матийо Соние, струващ 1 млн. евро. Трансферът на бранителя обаче още не е завършен, тъй като се изчаква дали "Лудогорец" ще се класира за групите на някой от двата европейски клубни турнира.

"Лудогорец" се раздели с шестима футболисти през това лято. Хосе Луис Паломино беше продаден на "Аталанта", Браян Ангуло на мексиканския "Пуебла", Милан Борян подписа с "Цървена звезда", а Цветелин Чунчуков, Йордан Минев и Витиня напуснаха, след като договорите им изтекоха.

Dnevnik.bg