"Левски" се е разбрал с Аврам Грант, който ще е новият треньор на сините, съобщава израелският сайт sport1.maariv.co.il. Според информацията специалистът ще получава рекордна за българския футбол заплата.

Твърдението е, че Грант ще подпише договор за две години, като ще взима по 800 хил. евро годишно. В сумата не са включени бонусите за постигане на успехи като спечелване на титлата и купата.

Бившият мениджър на "Челси" беше в София в понеделник, като се срещна със собственика на "Левски" Спас Русев. На преговорите присъстваха още финансовият директор Красимир Иванов и бившият изпълнителен директор Диана Иванова.

Никой от тях не говори пред българските медии. Израелският сайт цитира Иванова: "Вчера се разбрахме с Аврам Грант. "Левски" има голямо желание да го привлече за треньор. Всичко е готово за подписването на договора и очакваме официалното обявяване." Според изказването Грант ще се върне в София в четвъртък.

Все още начело на "Левски" е Николай Митов. Треньорът даде да се разбере след победата с 2:0 срещу "Витоша", че не е наясно какво ще е бъдещето му.

Dnevnik.bg