Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп заяви, че отборът му разполага с необходимата класа, за да спечели титлата във Висшата лига. Германският треньор определи липсата на късмет като основна спънка в битката за първото място през миналия сезон.

"Ще се борим за титлата. Не започваме сезон, без да имаме някакви амбиции. Трябва да си поставим цели и смятам, че в момента имаме един много добър състав", каза Клоп преди тазвечершния двубой с "Байерн" (Мюнхен) от полуфиналите на приятелския турнир "Ауди къп".

"Ливърпул" все още няма загуба в предсезонната си подготовка. Червените записаха победи срещу "Транмиър роувърс" (4:0), "Кристъл палас" (2:0), "Лестър" (2:1), "Херта" (3:0) и завършиха наравно с "Уигън" (1:1).

"През миналия сезон имахме лош късмет. Мисля, че можем да играем малко по-добре. Да се надяваме, че всичко ще сработи добре и няма да има много за подобряване. Затова трябва да работим много здраво в момента и точно това правим", каза още мениджърът на мърсисайдци.

В понеделник германецът за пореден път обяви, че плеймейкърът на "Ливърпул" Филипе Коутиньо няма да бъде продаван. Бразилецът усилено е спряган за трансфер в "Барселона", ако каталунците продадат Неймар на "Пари Сен Жермен".

Сезонът във Висшата лига започва на 11 август с двубоя между "Арсенал" и "Лестър". Ден по-късно "Ливърпул" гостува на "Уотфорд" в ранния мач от съботната програма.

Програмата на "Ауди къп"

1 август
"Атлетико" (Мадрид) - "Наполи", 18.45 ч.
"Байерн" (Мюнхен) - "Ливърпул", 21.30 ч.

2 август
Мач за трето място, 18.45 ч.
Финал, 21.30 ч.

Dnevnik.bg