Григор Димитров заяви, че се чувства в добра форма и има високи очаквания към себе си преди турнирите на американска земя. Тази седмица българският тенисист стартира US Open сериите с надпреварата от категория "АТП 500" във Вашингтон.

Димитров е поставен под №4 в индивидуалния турнир. Той ще започне участието си от втория кръг срещу победителя от мача между корееца Хьон Чун и британеца Дан Еванс. Българинът ще играе и на двойки, където ще си партнира с французина Лука Пуи.

"Хубаво е да си обратно на корта, да се върнеш към обичайните си занимания и да се настроиш за битка. Очаквах го с нетърпение още след отпадането ми от "Уимбълдън". Предстоят вълнуващи турнири на американска земя. Надява се да нямам контузии и да покажа добър тенис", каза Димитров в интервю за официалния сайт на АТП.

"Очаквам доста от себе си. Мисля, че се намирам в добра форма, играя добър тенис, върнах се в топ 10, случиха се доста позитивни неща. Надявам се да задържа този момент и да надградя", допълни българският тенисист, за когото турнирът във Вашингтон ще е първи след "Уимбълдън".

Българинът сподели, че иска да се фокусира върху нещата, които са се получавали добре за него в последните месеци. Той допълни, че е важно да се намери правилния баланс в тренировките, за да може, от една страна, да не претовари тялото си, а от друга - да бъде в перфектна кондиция за тежките условия и високите температури на американска земя.

Димитров заяви още, че целта му до края на сезона е да играе по-добре във всички турнири, в които ще участва. "Това е едно от най-трудните неща - да се връщаш всяка година в даден турнир и да се представиш по-добре, отколкото преди това. Да направиш крачка напред и защо не да спечелиш титлата. В същото време обаче е изключително трудно, защото много тенисисти играят невероятно. Нищо не идва лесно", завърши той.

Дневник