Бразилският нападател Неймар се е сбогувал със съотборниците си, обявиха испанските медии, като се позоваха на информация от "Барселона". В "Туитър" каталунците съобщиха, че с позволението на треньора играчът е пропуснал сутрешната тренировка.

Неймар отишъл на заниманието в 9.00 часа, но не участвал в него. Бразилецът се е сбогувал с треньорския щаб и със съотборниците си, като накрая им е казал, че отива в ПСЖ, пише "Мундо депортиво".

Испанските медии отбелязват, че това са първите стъпки към приключването на трансферната сага около Неймар. Очаква се да се разбере точно как и кога ще бъде сключена сделката.

Той пристигна по-рано в каталунската столица с полет от Дубай, но отказа да говори пред очакващите го медии.

Играчът на "Барселона" пътува до Китай заради ангажименти около спонсорски договор. Самостоятелното му посещение предизвика много спекулации, свързани с евентуалното минаване на прегледи и подписване с ПСЖ.

Парижани имат желание да привлекат Неймар, като са готови да платят 222 млн. евро, колкото е клаузата за откупуването му. Според "Екип" вече има договорка между клуба и бразилеца и се очаква той да подпише до дни.

Президентът на ПСЖ Насер ал Хелайфи заяви пред Medi1 TV, че може да говори задълбочено по темата "в друго време". "Днес Неймар е футболист на "Барселона" и ще видим какво ще стане с него. Ние уважаваме всички договори между други клубове и футболисти. Наистина не искам да говоря за момента. Надявам се да го направя в друго време."

Той добави, че предпочита да не посочва в проценти каква е възможността ПСЖ да вземе бразилеца. "Неймар е световна звезда, но, повтарям, днес той е играч на "Барселона".

По думите му "привличането на звезда не е само въпрос на име или репутация, а също и на стил на игра". "ПСЖ има амбицията да има големи футболисти, които са признати по света, да подобри репутацията на клуба и да осигури на играчите и треньора нивото, към което се стремим", добави Ал Хелайфи.

Dnevnik.bg