Ръководството на "Ботев" (Пловдив) потвърди, че Омар Косоко ще продължи кариерата си в Обединените арабски емирства. 29-годишният французин ще облече екипа на "Ал Фуджайра", където старши треньор е аржентинската легенда Диего Марадона.

"Нещата с неговия трансфер са уредени 100%. В петък трябва да се присъедини към новия си отбор. Всичко е подписано. Трябва само да премине медицински прегледи", заяви президентът на "Ботев" Ангел Палийски при заминаването на отбора за Португалия.

"Канарчетата" гостуват на "Маритимо" oт 21.00 ч. Първата среща завърши 0:0, а реваншът ще е последният двубой на Косоко с екипа на пловдивчани. "Надявам се Косоко да изиграе подобаващо последния си мач", каза още Палийски.

От клуба не обявиха параметрите по сделката с "Ал Фуджайра". Предполага се, че "Ботев" ще получи 250 хил. евро за френския футболист, чийто договор изтичаше в края на календарната година.

Косоко се присъедини към "Ботев" в края на септември миналата година. С екипа на пловдивчани атакуващият играч успя да възроди кариерата си, която беше в сериозен застой след неуспешните периоди в "Кристъл палас", "Сервет" и българските ЦСКА и "Литекс"

След като се раздели с ловешкия клуб, Косоко дълго време беше без отбор и дори беше принуден да играе за аматьорския "Мант" във Франция. Откакто заигра като атакуващ полузащитник в състава на Николай Киров, той разкри истинските си възможности и се превърна в голямата звезда на "Ботев".

Палийски обяви, че не се планират повече изходящи трансфери това лято. Отборът по всяка вероятност ще се подсили с един играч на позицията на Косоко.

Групата на "Ботев" за Португалия

Иван Чворович, Даниел Кайзер, Цветомир Панов, Йордан Минев, Лазар Марин, Радослав Терзиев, Виктор Генев, Пламен Димов, Серкан Юсеин, Меледже Омнибес, Алваро Юлиано, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола, Крис Добрев, Омар Косоко, Крум Стоянов, Фернандо Виана, Тони Тасев.

Dnevnik.bg