Неймар е заявил официално пред "Барселона", че иска да напусне, обявиха от клуба. Това е станало на среща с представители на ръководството тази сутрин.

"Футболистът Неймар, придружаван от баща си и свой представител, обяви пред "Барселона" тази сутрин решението си да напусне клуба. Това стана на среща, провела се в офисите на клуба", се казва в съобщението на каталунците.

"Барселона" посочи, че бразилецът и екипът му са уведомени, че случаят вече касае плащането на 222 млн. евро. Толкова е клаузата за откупуването му от миналия 1 юли, припомнят от клуба.

"Сумата трябва да бъде платена изцяло", допълват от "Камп ноу". "Футболистът продължава да има действащ договор с "Барселона", но има временно разрешение да не участва в тренировките", се казва още в съобщението.

Неймар се завърна в каталунската столица късно във вторник вечерта, като отказа да говори пред медиите. Тази сутрин той се яви на тренировката на отбора, но не е участвал в нея, а се е сбогувал с треньорското ръководство и досегашните си съотборници.

Ако трансферът му в ПСЖ се осъществи, той ще стане най-големият в историята на футбола. "Барселона" обмисля възможността да се обърне към УЕФА с искане за разследване дали не се нарушава финансовият феърплей.

Дневник