Шампионът от US Open Стан Вавринка ще пропусне предстоящите два турнира от сериите "Мастърс" - в Монреал (7-13 aвгуст) и Синсинати (14-20 август). Швейцарският тенисист има контузия в коляното и няма да успее да се възстанови навреме.

"След дълго обмисляне и много консултации с моите доктори и екипа ми реших да пропусна турнирите в Канада и Синсинати от съображения за здравето ми", обяви Вавринка в официалния си сайт. Той заяви, че е направил всичко по силите си, за да бъде готов за участие в двете надпревари.

"Това решение е огромно разочарование за феновете ми и за мен самия. Трябва обаче да бъде 100% сигурен, че контузията е отшумяла, преди да се завърне в игра. Аз и екипът ми правим всичко възможно, за да се възстановя бързо", допълни световният номер 4.

След силното представяне на клей и особено на "Ролан Гарос", където играе финал, 32-годишният швейцарец отпадна още в първия кръг в "Куинс" и "Уимбълдън".

Носителят на три титли от Големия шлем се надява да се възстанови напълно за започващия на 28 август US Open, където ще защитава трофея от 2016 г.

Вавринка заема четвъртото място в годишната ранглиста, която определя осемте участници във финалите на АТП. Той има актив от 3150 точки и аванс от 1435 точки пред първия под чертата - Григор Димитров.

Дневник