Григор Димитров срещна сериозни проблеми срещу британеца Кайл Едмънд в първия си мач от в турнира от категория АТП 500 във Вашингтон. Българският тенисист се нуждаеше от 2.21 часа, за да пречупи 41-ия в света – 7:5,4:6, 6:3 и продължава във втория кръг.

И двамата тенисисти допуснаха много неточности в срещата, но по-големият опит на Димитров оказа влияние за крайната победа.

Първият сет се движеше гейм за гейм, с доста възможности за пробив, които обаче не бяха реализирани. При 6:5 в своя полза Димитров успя да вземе подаването на съперника си и да затвори частта.

Последва голям срив в представянето на българския състезател, който започна да допуска елементарни грешки. Димитров допусна пробив още в третия гейм на втория сет и не можа да го навакса до края, което вкара мача в решителна трета част.

В третия сет Доналдсън се поддаде на напрежението и Димитров се възползва от това. Той повиши сериозно темпото и записа пробив в най-важния момент. При 4:3, българинът спечели подаването на съперника си, а после затвърди пробива, за да вземе и двубоя.

Българският тенисист имаше сериозни проблеми с началния удар, като едва 53% от първия сервис успя да влезе. Димитров записа само четири аса, за сметка на девет от съперника си.

Той завърши и с общо девет двойни грешки.

Съперник на Димитров във втория кръг ще бъде победителят от мача между Стив Джонсън (САЩ) и Даниил Медведев (Русия).

Дневник