Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев определи като фатална грешката за гола, с който "Апоел" (Беер Шева) успя да се класира за плейофите в Шампионска лига. Българският първенец победи с 3:1, но отпада.

"Проведохме много силен мач, играхме много добре тактически, но една грешка доведе до един гол. Имахме ситуации, в които можеше да вкараме още головете, но не се получи", каза Дерменджиев.

Той не пожела да коментира индивидуалните неточности на футболистите си, които бяха често срещани в двата двубоя с израелците.

"Всеки може да направи грешка, но този път тя се оказа фатална за нашия отбор. Който отбор направи по-малко грешки, той бие – така е в тези мачове на елиминации. Не мисля, че сме показали слабост. Направихме пропуски, но вкарахме достатъчно голове, за да продължим напред", добави треньорът.

Специалистът коментира и своето бъдеще в тима, което напоследък често е поставянето под съмнение: "Аз не мога да говоря за себе си. Има собственици, които решават какво се случва".

Според Козмин Моци отборът не е бил на ниво след третото попадение, което е отбелязъл и е допуснал да загуби концентрация във важен момент.

"Когато получиш гол е малко по-трудно да играеш концентрирано. Според мен ние не бяхме на ниво след третия ни гол, а трябваше да сме предпазливи, допуснахме лека грешка. След това се хвърлихме в атака и рискувахме", каза централният защитник.

Той се ядосва, че в рамките на два мача "Лудогорец" е допуснал прекалено много неточности.

"Знаехме всичко за играта на "Апоел" – те действат на контраатака с Нуакеме и капитана (бел. ред. Меликсон), но ни вкараха . За два мача допуснахме пет грешки и ни вкараха три гола. Съжаляваме, но поне имаме шанс в Лига Европа", добави румънецът.

Дневник