"Лудогорец" ще научи днес съперника си за плейофа в Лига Европа. Жребият в Нион ще бъде теглен в 14.00 часа.

Българският първенец отпадна от Шампионската лига след драматичен развой в мачовете с "Апоел" (Беер Шева) в третия предварителен кръг. След загубата с 0:2 в Израел разградчани се вдигнаха и спечелиха с 3:1, но благодарение на гола на чужд терен съперникът им продължи в по-силния турнир.

Сега "Лудогорец" насочва всичките си усилия в плейофа. Двете срещи на 17 и 24 август ще са от огромна важност, тъй като при успех отборът ще си осигури участие в груповата фаза на Лига Европа и приходи от над 2.5 млн. евро.

Българският отбор е поставен в жребия. Сред възможните съперници са "Хайдук" и "Маритимо", които отстраниха "Левски" и "Ботев". Най-напред сред непоставените е гръцкият "Панатинайкос", а в списъка са още "Розенборг" и "Цървена звезда".

"Късметът и Бог не бяха на наша страна. Невинаги по-добрият отбор продължава напред в Шампионска лига. Нашата цел сега е участие в групите на Лига Европа и силно представяне в шампионата. Момчета, горе главите", заяви собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев след загубата от "Апоел".

Дневник