Най-големият трансфер в историята на футбола вече е факт - Неймар подписа с ПСЖ. Парижани обявиха привличането на бразилеца с договор до лятото на 2022 г.

Нападателят е представен като "един от тримата най-добри играчи в света" и като футболна икона. "Пристигането му в семейството на ПСЖ подчертава повече от всякога стремежа на клуба да се изкачи на върха на световния футбол", заявиха парижани.

По-рано вечерта "Барселона" обяви, че чрез адвокатите си Неймар е платил клаузата за откупуването си от 222 млн. евро.

"Изключително щастлив съм, че се присъединявам към ПСЖ. Откакто пристигнах в Европа, клубът винаги е бил един от водещите и най-амбициозните", казва Неймар, цитиран от клуба.

Според думите му това, което най-много го е мотивирало да подпише, е "голямото предизвикателство да помогне клубът да спечели титлите, които феновете му желаят". "Амбицията на ПСЖ ме привлече, заедно със страстта и енергията, която носи. Играх четири сезона в Европа и се чувствам готов за това предизвикателство. От днес ще направя всичко, което мога, да помогна на новите си съотборници да открият нови хоризонти за клуба и да донесат радост на милионите си почитатели по света."

Президентът на парижани Насер Ал-Хелайфи изтъкна силата на характера, лидерските качества и стремежа към победа на Неймар. Според него те го правят един от великите футболисти.

"Той ще донесе положителна енергия на клуба. За шест години изградихме много амбициозен проект, който вече ни отведе до най-високото ниво на националния и европейския футбол. Днес, с идването на Неймар, съм убеден, че ще се приближим, заедно с подкрепата на верните ни привърженици, до осъществяването на най-големите си мечти", каза Ал-Хелайфи.

Дневник