"Ливърпул" ще се изправи срещу "Хофенхайм" в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Петкратният европейски шампион се завръща в най-силния клубен турнир след тригодишно отсъствие. За германците, които завършиха четвърти в Бундеслигата, това е дебют в надпреварата.

"Астана", воден от Станимир Стоилов, ще срещне шотландския първенец "Селтик" в опит да стигне за втори път до групите на Шампионската лига. Другият отбор с българско присъствие - кипърският "Апоел" на Живко Миланов, ще играе със "Славия" (Прага).

Рекордьорът по титли в Лига Европа "Севиля" изтегли "Истанбул Башакшехир", а един от най-интригуващите сблъсъци ще противопостави италианския "Наполи" и френския "Ница".

"Апоел" (Беер Шева), който отстрани "Лудогорец" в третия квалификационен кръг, ще има страхотна възможност да стигне до груповата фаза за пръв път в своята история. Шампионът на Израел ще се изправи срещу словенския "Марибор".

Първите мачове ще се играят на 15 и 16 август, а реваншите са на 22 и 23 август. Победителите се класират за груповата фаза на Шампионската лига, а загубилите ще продължат към групите на Лига Европа.

Пълният жребия

Шампионски поток
"Карабах" - "Копенхаген"
"Апоел" (Никозия) - "Славия" (Прага)
"Олимпиакос" - "Риека"
"Селтик" - "Астана"
"Апоел" (Беер Шева) - "Марибор"

Нешампионски поток
"Истанбул Башакшехир" - "Севиля"
"Йънг бойс" - ЦСКА (Москва)
"Наполи" - "Ница"
"Хофенхайм" - "Ливърпул"
"Спортинг" (Лисабон) - "Стяуа"

Dnevnik.bg