Най-скъпият футболист в историята на футбола Неймар заяви, че е послушал сърцето си при решението да премине от "Барселона" в ПСЖ. Бразилецът добави, че е искал по-голямо предизвикателство, а парите не са били приоритет за него.

"Моето сърце направи този избор. Исках нещо по-голямо, по-голямо предизвикателство. Хората не ме познават. Парите никога не са били на първо място. Ако исках пари, щях да съм в друг отбор в друга страна. За мен парите никога не са били на първо място", каза Неймар на пресконференцията при представянето му като играч на парижани.

25-годишният бразилец вярва, че е взел най-доброто решение за карерата си. Той благодари на бившите си съотборници за четирите години в "Барселона". Неймар заяви, че никога не се е чувствал в сянката на звездата на каталунците Лионел Меси и не това е причината да напусне "Камп ноу".

"Това беше едно от най-трудните решения, които някога съм взимал. Бях в невероятен клуб с много добри играчи. Оставям много добри приятели. Искам да благодаря на всички", каза Неймар, който ще стане най-скъпоплатеният футболист в света с годишна заплата 45 млн. евро.

"Разбира се, че не напуснах заради Меси. Мотивацията ми да играя за "Барселона" беше заради него. Тръгнах си, защото искам по-голямо предизвикателство, а не защото не съм се чувствал най-голямата звезда. И не това е нещото, което търся в ПСЖ. Чувствах се страхотно в "Барселона", но почувствах, че е време да отворя нова страница", допълни бразилецът.

"Не съм направил нищо лошо. Тъжно ми е, че някои фенове мислят така. Надявам се, че това е само една малка част. Никога не съм проявявал неуважение към феновете и мисля, че всеки играч трябва да бъде оставен да избере дали да остане, или да си тръгне", каза още той.

Нападателят изрази желанието си да започне да играе за ПСЖ възможно най-скоро. Той се прицели във всички възможни трофеи, като най-голямата му цел е спечелването на Шампионската лига.

"Радвам се, че съм тук в този голям отбор и красив град. Нямам търпение да започна да играя и да спечеля много титли. Искам да напиша история тук", заяви Неймар, който ще носи №10 в ПСЖ.

Президентът на парижани Насер Ал-Хелаифи приветства бразилеца и го обяви за най-добрият футболист в света. Катарецът поясни, че не Неймар, а клубът е платил откупната клауза на играча на стойност 222 млн. евро.

"С Неймар нашият проект става все по-голям. Беше много трудно да осъществим този трансфер и му благодаря, че дойде при нас. Няма втори в света като него. Трансферът му сега изглежда скъп, но след две-три години той ще струва двойно", каза Ал-Хелаифи.

Dnevnik.bg