Световният №4 Стан Вавринка ще пропусне остатъка от тенис сезона заради контузия. 32-годишният швейцарец ще се подложи на операция на коляното и няма да може да защитава титлата от US Open. Той няма да вземе участие и във финалите на АТП в Лондон за пръв път от 2012 г.

"Това беше единственото правилно решение, ако искам да продължа да се състезавам на най-високо ниво още дълги години. Изключително съм разочарован, но сега трябва да гледам напред и да планирам възстановяването си", обяви Вавринка в страницата си във "Фейсбук".

Носителят на три титли от Големия шлем беше измъчван от травмата в лявото коляно през целия сезон на тревни кортове. След силното представяне на клей и особено на "Ролан Гарос", където играе финал, швейцарецът отпадна още в първия кръг в "Куинс" и "Уимбълдън".

"Обичам този спорт и ще работя здраво, за да мога да се върна на топ ниво и да играя още много години. Искам да използвам възможността да благодаря на своите фенове за голямата подкрепа, която получих през последните дни. Ще се видим през 2018 г.", написа още Вавринка.

Миналата седмица и бившият №1 Новак Джокович обяви, че пропуска остатъка от сезона.

Носителят на 12 титли от Големия шлем ще се възстановява от контузия в десния лакът. За последно той игра в четвъртфинала с Томаш Бердих на "Уимбълдън" на 12 юли.

Отсъствието на Вавринка и Джокович ще отвори две допълнителни места за финалния турнир на АТП.

Сърбинът и швейцарецът заемат съответно четвърто и седмо място в годишната ранглиста, която определя осемте участници в Лондон.

В тази ситуация Григор Димитров заема последната позиция, даваща право на участие. Той е десети с 1970 точки, като има аванс от 125 точки пред първия под чертата - белгиеца Давид Гофен.

Dnevnik.bg