"Берое" победи "Славия" с 4:1 като гост в първия мач от четвъртия кръг на Първа лига. Старозагорци постигнаха първи успех под ръководството на Александър Томаш, който пристигна в отбора през лятото от градския съперник "Верея".

В първите три мача за сезона тимът записа три равенства. "Берое" остава един от четири отбора , които нямат загуба от началото на шампионата. Другите три са "Черно море" и "Локомотив" (Пловдив), които имат по три срещи, и шампионът "Лудогорец", който е изиграл два двубоя.

"Берое" събра шест точки и се изкачи на второ място преди оставащите шест мача от кръга. Старозагорци изостават с три точки от лидера "Черно море", който е със стопроцентов актив, и имат една точка аванс пред третия "Локомотив" (Пловдив).

"Славия" остава с четири точки, с колкото са още шест отбора. Тимът на Златомир Загорчич допусна втора загуба от началото на сезона след домакинското поражението с 2:3 от "Ботев" (Пловдив) във втория кръг.

Димитър Бербатов и Стилиян Петров изгледаха на живо мача в столичния квартал "Овча Купел"

Карлос Охене oткри резултата на стадиона в кв. "Овча Купел" със страхотен гол в 22-ата минута. Ганайският полузащитник получи топката пред дъгата на наказателното поле и с топовен изстрел не остави шансове на вратаря Марио Кирев.

"Славия" изравни в 57-ата минута след отлична контраатака и гол на Ивайло Димитров. Георги Йомов овладя далечно подаване на десния фланг и сервира топката на крака на Димитров, който нямаше проблем да отбележи от границата на вратарското поле.

"Берое" обаче отново излезе напред в 69-ата минута. Мартин Райнов и Антон Карачанаков направиха поредица от добри двойни подавания във и пред наказателното поле, а Стефан Велков прати топката в собствената си врата при опит да попречи на Карачанаков да стреля.

Седем минути преди края на редовното време Педро Еуженио реши мача с трети гол. Португалецът отбеляза с отлично насочен удар по диагонала след хубава атака, преминала през Карачанаков и Борислав Цонев.

В добавеното време Еуженио оформи крайния резултат с второто си попадения в двубоя. Той беше изведен очи в очи с вратаря след технично подаване на Охене и прати топката в мрежата с мощен изстрел с десния крак от ждроб.

Dnevnik.bg