Григор Димитров ще се изправи срещу Миша Зверев или тенисист от квалификациите в първия си двубой в турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монреал. Българинът е поставен под №7 в надпреварата и ще започне участието си директно от втория кръг.

Димитров попадна в третата четвърт на схемата, където другият почиващ на старта е Доминик Тийм. 23-годишният австриец е поставен под №3. Първият му съперник ще е квалификант или Диего Шварцман от Аржентина, а среща с Димитров е възможна на фаза четвъртфинал.

Първият поставен, когото българинът може да срещне, е №10 Томаш Бердих в третия кръг. Полуфиналистът от "Уимбълдън" стартира срещу Николоз Басилашвили, а при успех ще срещне победителя от мача между Робин Хаазе и Алберт Рамос.

Водач в тази втора половина на схемата е шампионът от "Уимбълдън" и Australian Open Роджър Федерер, който ще преследва трета титла в Канада и първа от 2006 г. насам. Швейцарецът е поставен под №2, а първият му съперник ще е представител на домакините, участващ с "уайлд кард" - Вашек Поспишил или Питър Полански.

Освен Федерер поставени в последната четвърт са №5 Кей Нишикори, №12 Роберто Баутиста Агут и №15 Джак Сок. В тази част има още няколко солидни играчи, сред които Гаел Монфис, Давид Ферер и Стив Джонсън.

Рафаел Надал е поставен под №1 в турнира. Испанецът ще преследва четвърта титла в Канада след 2005, 2008 и 2013 г. Ако грабне трофея, той ще изравни рекорда на Новак Джокович (2007, 2011, 2012 и 2016 г.), който няма да играе до края на сезона заради контузия.

Надал започва турнира срещу голямата надежда на хърватския тенис Борна Чорич или квалификант. Първият поставен, когото носителят на 15 титли от Големия шлем може да срещне, е №14 Джон Иснър. Американецът ще играе с Хуан Мартин дел Потро в един от най-интригуващите мачове от първия кръг. Другите поставени в първата четвърт на схемата са №6 Милош Раонич и №9 Давид Гофен.

Във втората четвърт се събраха №4 Александър Зверев, №8 Жо-ВИлфред Цонга, №11 Пабло Кареньо Буста и №16 Ник Кириос. Тук попаднаха още няколко изявени играчи като Кевин Андерсън, Ришар Гаске, Жил Мюлер, Сам Куери и Карен Хачанов.

Дневник