"Левски" загуби с 0:2 при гостуването на "Верея" в първия си мач след раздялата със старши треньора Николай Митов. Старозагорци се възползваха от слабата игра на отбора, воден временно от Асен Букаев, и стигна до успеха с попадения на Георги Андонов и Венцислав Бенгюзов през първото полувреме.

Освен от неубедителното представяне на гостите, които пред погледа на собственика на клуба Спас Русев не успяха да създадат почти нищо пред противниковата врата, двубоят беше белязан и от много слабо съдийство на страничните рефери. Единият не маркира засада при първия гол на "Верея", а другият отмени редовно попадение на "Левски" при 0:2.

Резултатът беше откри след едва 124 секунди игра. Защитата на "Левски" проспа далечно подаване от свободен удар, Мехди Фенуш се пребори във въздуха и свали топката с глава към Елиаш. Бразилецът изпревари Димитър Пиргов и продължи с гърди към Георги Андонов, който вкара със страхотен изстрел от воле, който намери гоения десен ъгъл на Божидар Митева.

Попадението обаче трябваше да бъде отменено, тъй като при подаването на Фенуш към Елиаш бразилецът се намираше в засада.

"Верея" нямаше никакви проблеми да спира безидейните атаки на "Левски", а в 29-ата минута стигна до втори гол. Лошо изчистена топка след центриране отдясно попадна във Венцислав Бенгюзов, който тръгна на двойно подаване с Елиаш. Бразилецът задържа добре между няколко бранители и пусна хубав извеждащ пас за Бенгюзов, който хитро насочи топката в долния десен ъгъл на Митрев.

Пет минути преди края гостите трябваше да се върнат в мача, но страничният съдия отмени редовен гол. Роман Прохазка отправи чудесен изстрел от дистанция, а Георги Аргилашки направи страхотно спасяване с помощта на гредата. Топката попадна в Пиргов, който я изпрати в мрежата, но беше маркирана несъществуваща засада.

През второто полувреме "Левски" продължи да играе много неубедително и не успя да сътвори почти нищо интересно пред вратата на Аргилашки. Върхът в безсилието на сините дойде в 83-ата минута, когато Пиргов спря излизащия сам срещу Митрев Фенуш и получи директен червен картон.

В добавеното време "Верея" можеше да стигне до трето попадение, но Здравко Илиев пропусна да отбележи, останал сам срещу Божидар Митрев.

Дневник