България спечели два златни медала на Световната купа по художествена гимнастика в Минск. В индивидуалната надпревара на обръч Невяна Владинова беше над всички. Злато грабна и ансамбълът на пет обръча.

Резултатът на Владинова беше 18.850 точки, като тя изпревари рускинята Александра Солдатова (18.550) и представителката на домакините Катсиерина Халкина (18.200).

Българската гимнастичка спечели пълен комплект, след като добави сребро на бухалки и бронз на лента. На бухалки титлата грабна рускинята Юлия Бравикова, докато Катрин Тасева се нареди пета. В съчетанието с лента Владинова записа 17.250, нареждайки се зад Юлия Бравикова от Русия и Алина Гарнаско от Беларус, а Тасева пак завърши пета.

На топка Владинова остана седма, а Тасева - шеста.

Момичетата на Весела Димитрова се справиха отлично в съчетанието си, като постигнаха 18.700 точки, което бе с 0.600 повече от оценката на представителките на домакините от Беларус, които завоюваха сребърния медал.

На трето място остана ансамбълът от Япония с резултат 17.700, а Италия и Русия се наредиха на четвърто и пето място с оценки от 17.650 точки.

Малко по-късно Симона Дянкова, Лаура Траатс, Теодора Александрова, Мадлен Радуканова и Елена Бинева спечелиха и бронз на три топки и две въжета. Те получиха оценка 18.350, със същия резултат италианският ансамбъл спечели среброто, заради по-висока стойност на изпълнение.

Златото е за Беларус с 18.500.

Дневник