Съдията на мача между "Верея" и "Левски" Владимир Вълков и помощниците му Георги Калудов и Румен Иванов могат да получат сериозни наказания. Това призна председателят на Съдийската комисия Петър Петров.

Сините депозираха официална жалба срещу съдийската бригада, за две много сериозни грешки в техен ущърб.

"Левски" претендира за засада и игра на Елиаш при първото попадение за домакините, дело на Георги Андонов. По-късно в мача редовен гол на Димитър Пиргов беше отменен заради несъществуваща засада.

И при двата случая грешките бяха на асистент съдиите – Калудов при първия и Иванов при втория.

"Бяха допуснати груби грешки и съответно ще има тежки санкции за реферите, които с действията си, не отговориха на нивото на Първа лига. В другия мач "Витоша" – "Лудогорец" също се получиха грешки на асистент съдията", коментира Петров в ефира на "Дарик" радио.

След двубоя в Стара Загора спортният директор на сините Даниел Боримиров беше бесен.

"Съдиите днес свършиха перфектно работата, за която бяха изпратени. Аз по-голямо клане от това днес не бях виждал. Не знам кой ги е пратил, във всеки случай не съм аз. Питайте тези, които правят нарядите. Това беше безобразно съдийство", заяви Боримиров след двубоя на "Трейс арена".

"Първото полувреме чиста засада при гола, след това имаше несъществуваща засада срещу Обертан и кулминацията беше голът, който ни отмениха. Освен това всяко единоборство се свиреше в полза на "Верея" през първото полувреме."

Финансовият шеф на клуба Красимир Иванов пък открито се заяде с "Лудогорец": "Смятам да се обърна към БФС да ни дадат контактите на кума на г-н Караманджуков (бел. ред. Георги Караманджуков е Директор спортна администрация в клуба) от "Лудогорец", който беше един от асистент арбитрите, който отмени гола за "Левски".

Шефът на съдиите Петров обаче отхвърли подобни обвинения: "Не деля съдиите на синове, братя, кумове и сватове. Имаме ранглиста, от която избирам реферите. Грешки се допускат", добави той.

Дневник