Ивет Лалова не успя да се класира за финала на 100 метра на световното първенство по лека атлетика в Лондон, но направи силно представяне в късия спринт.

Българската състезателка даде седми резултат в първата полуфинална серия, записвайки 11.25 секунди. Резултатът е най-добър за нея през сезона, с една стотна по-добро от досегашното ѝ

Тя беше в много силна компания, като първото място спечели представителката на Кот д’Ивоар Мари-Жозе Та Лу с 10.87 секунди, пред фаворитката Дафне Схипърс (10.98).

Българската спринтьорка стартира отлично, давайки четвърта стартова реакция след Нейта от Великобритания, Кели-Ан Баптист и представителката на Ямайка Фейси, но след това не успя да развие бягането си. В края тя все пак връхлетя върху линията с много висока скорост, но остана само на две стотни от шестата позиция.

Лалова се класира за полуфиналите, давайки трето време в третата серия в събота, с резултат 11.31 секунди. Постижението й беше 23-о от общо 24 състезтелки, които продължиха напред.

Постижението на Лалова обаче е много значимо, след като тя се класира за полуфиналите на четвърто поредно световно първенство. Общо участията ѝ на големи форуми са вече 20.

Дневник