Трансферът на Неймар от "Барселона" в ПСЖ, не само счупи световния рекорд, но и разбуни духовете в световния футбол. В последните няколко дни нападателят беше замесен в спекулации, че ще съди каталунците, заради неполучен бонус за лоялност, но той отрече.

Оказва се обаче, че "Барселона" все пак ще отиде на съд, но не от Неймар, а от бившия му клуб "Сантош".

Според Globoesporte от "Камп Ноу" не искат да преведат около 9 млн. евро от всичките 222 млн., които получиха от ПСЖ. "Сантош" претендира, че на толкова се равнява процентът, заложен при следващ трансфер на играча още при подписването на контракта през 2013 г.

"Барселона" обаче се възползва от факта, че реално Неймар сам се откупи и подписа с френския тим като свободен агент. Според каталунците реално няма трансфер между клуб-клуб и съответно от "Сантос" нямат право да искат нито цент.

Отделно клубът от Южна Америка се заканва да съди каталунците и заради друго неспазено според тях споразумение. При сделката за Неймар преди четири години испанците се били обвързали със задължението да организират две контроли между двата тима. Такива мачове обаче така и не са се състояли. За това от "Сантос" искат обезщетение в размер на 4.5 млн. евро.

Дневник