ЦСКА записа втора поредна победа в Първа лига, разгромявайки на свой терен "Локомотив" (Пловдив) с 4:1. Червените отново показаха атрактивна и ефективна игра, компенсирайки слабото начало на сезона.

Още преди почивката червените поведоха с 2:0, с попадения на Тиаго и Малинов, а през втората част точни бяха Каранга и Манолев. За "Локомотив" точен беше Димо Бакалов.

Поражението е първо за "Локомотив", който в предишните си два мача спря другите два кандидата за титлата – "Левски" и "Лудогорец".

След колебливото начало на сезона червените показаха, че не са за отписване и само в два мача реализираха десет гола срещу пловдивските "Локомотив" и "Ботев".

ЦСКА вече е с равни точки с "Лудогорец" и "Верея" – с по 7 т., но шампионите имат мач по-малко.

Стамен Белчев очаквано заложи на почти същия състав, който преди седмица разгроми "Ботев" в Пловдив с 6:2. Треньорът на ЦСКА пусна изтърпелия един мач санкция Меркадо за сметка на Енрике, а крилото се отчете с много активна игра.

За "Локомотив" на терена се завърна капитанът Дани Кики и присъствието му веднага се усети.

В началото и двата тима заложиха на агресита и търсеха начин да наложат своя стил на игра. Гостите разчитаха на дълги топки към бързия Димо Бакалов, а ЦСКА на трайно притежение на топката.

Още в 13-ата минута червените откриха след много красиво попадение на Тиаго. Станислав Манолев центрира отдясно, Илко Пиргов успя да избие топката със сетни сили, но тя попадна в Тиаго.

Португалецът заложи на меко докосване и само я насочи в опразнената мрежа, над главите на двама защитници в черно-бяло.

В 27-ата минута червените вече водеха с 2:0, като основна роля отново имаше Манолев. Той свали с глава центриране на Меркадо, сервирайки топката на Кристиян Малинов и младокът се разписа.

До края на първата част "Локомотив" беше по-активен, главно чрез Бакалов. Нападателят веднъж стреля на сантиметри от десния стълб, а след това претендираше и за дузпа, повален от Дюлгеров в наказателното поле.

След почивката играта се отвори още повече, като "Локомотив" търсеше гол на всяка цена.

Вместо това дежурният голмайстор на червените Фернандо Каранга, също не пропусна да се разпише. Бразилецът стори това в 61-ата минута и също реализира по красив начин.

Каранга получи топката фронтално срещу Илко Пиргов и само я копна над плонжа на вратаря, за да може тя да влети в мрежата.

Червените обаче не успяха да запишат суха мрежа и в четвъртия си мач за сезона, спазвайки тенденцията да допускат поне по един гол. Гостите от Пловдив върнаха за кратко интригата с попадение на най-активния в редиците си Димо Бакалов, но това не трая дълго.

Четвърт час преди края Станислав Манолев увенча добрата си игра с попадение. Той засече остро центриране на Меркадо, включвайки се от втора позиция.

Голът на Манолев е първи за него в българския елит от 2009 г. насам.

Дневник