Германският тенисист Александър Зверев спечели четвъртата си титла за годината след триумф във Вашингтон. Осмият в схемата се наложи с 6:4, 6:4 срещу южноафриканеца Кевин Андерсън.

Още в първия кръг Зверев загуби първия сет и трябваше да прави обрат след тайбрек в третия сет, за да спечели, но след това в турнира се представи силно и стигна до върха.

"Прекрасно е това, което постигнахме. Ти трябва да си най-добрият треньор в историята на тениса", каза 20-годишният шампион на баща си - бивш руски тенисист, по време на речта си след победата. Александър и по-големият му брат Миша се състезават за Германия, където живеят от 1991 г.

Именно Миша Зверев по всяка вероятност ще е съперникът на Григор Димитров във втория кръг на мастърса в Монреал, който започва днес. Той ще играе с квалификанта Норберт Гомбос от Словакия на старта на надпреварата.

Във финала във Вашингтон Александър Зверев започна добре и след пет възможности за пробив най-накрая постигна целта си. Това се оказа достатъчно, за да използва преднината си и да спечели първия сет.

Във втория отново ранен пробив му даде предимство. Последваха серия бързи сервис-геймове и без да бъде застрашен, германецът спечели мача, а с това и турнира.

Дневник