Плеймейкърът на "Ливърпул" Филипе Коутиньо има желание да заиграе за "Барселона", но не смята да форсира евентуален трансфер при каталунците, твърди "Скай спортс". 25-годишният бразилец ще премине в испанския клуб, само ако мърсисайдци решат да го продадат.

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп няколко пъти по време на лятната пауза заяви, че клубът не смята да се разделя с Коутиньо. Полузащитникът, който беше купен за 8.5 млн. паунда от "Интер" в началото на 2013 г., има договор с червените до 2022 г.

Бразилецът е сред най-важните играчи в състава на Клоп. В края на миналия сезон германският мениджър смени позицията на играча и го премести от лявото крило в центъра с идеята да действа с по-голяма свобода пред двамата централни халфове.

Коутиньо е основен вариант на "Барселона" за заместник на Неймар, който премина в ПСЖ срещу огромната сума от 222 млн. евро. Бразилецът се превърна в най-скъпоплатения футболист в света с 45 млн. евро годишна заплата.

"Смятахме, че има шанс Неймар да си тръгне и поради тази причина увеличихме откупната му клауза. Ще похарчим тези 222 млн. евро практично, строго и разумно. Те ще бъдат използвани за подобряването на клуба, което означава, че се намираме в отлична позиция да подпишем с някои играчи", каза президентът на калалунците Хосеп Мария Бартомеу.

Другите основни опции пред "Барселона" за заместник на Неймар са Килиан Мбапе от "Монако" и Осман Дембеле от "Борусия" (Дортмунд).

В същото време според медиите в Англия "Ливърпул" следи изявите на атакуващия полузащитник на "Уест хем" Мануел Лансини. Аржентинският национал е считан за потенциален заместник на Коутиньо.

Дневник