Миша Зверев от Германия е първият съперник на Григор Димитров в турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монреал. Двамата ще се изправят в двубой от втория кръг, който ще се изиграе в сряда вечерта. Във вторник българинът ще започне участието си на двойки в тандем с Хуан Мартин дел Потро.

Зверев преодоля първия кръг на индивидуалната надпревара след много трудна победа срещу квалификанта от Словакия Норберт Гомбос - 6:4, 6:7 (5), 6:3. Димитров почиваше на старта като поставен под №7 в надпреварата.

Двубоят продължи 2.01 ч., а представителят на Германия срещна голяма съпротива от 88-ия в световната ранглиста. В първия сет Зверев реализира ключов пробив в петия гейм, който затвърди за 4:2.

Гомбос имаше две поредни възможности да върне пробива при 40:15 в осмия гейм, но четвъртфиналистът от Australian Open се спаси с обичайната си агресивна игра и приключи сета при следващото си подаване.

В началото втората част 26-годишният словак два пъти поред наваксваше пробив пасив, след което стигна до развръзка в тайбрек и го спечели със 7:5 с ас при първия си сетбол.

В третия сет двамата започнаха да сервират много по-солидно, което доведе до една-единствена точка за пробив. Тя беше с цената на скрит мачбол и беше реализирана от Зверев, който поведе с 5:3 и с убедителен сервис гейм сложи точка на спора.

Григор Димитров и Миша Зверев имат един мач помежду си. Двамата се срещнаха в първия кръг на турнира в Ротердам през февруари тази година, а българският тенисист спечели трудна победа с 6:7 (4), 6:2, 6:4.


Димитров ще участва в канадския мастърс за пета поредна година. През 2016 г. той стигна до четвъртфиналите, където беше спрян от бъдещия финалист Кей Нишикор в трисетова битка.

Най-доброто представяне на българина в надпреварата е полуфиналът от 2014 г. Тогава той записа три поредни трисетови победи - срещу Доналд Йънг, Томи Робредо и Кевин Андерсън, преди да отстъпи срещу бъдещия шампион Жо-Вилфред Цонга.

Димитров има да защитава 180 точки от миналогодиния турнир в Канада и още 360 точки от следващия мастърс - в Синсинати, където през 2016 г. стигна до полуфиналите. В момента той заема последното място, даващо право на участие във финалите на АТП в Лондон.

Дневник