Бившият капитан на "Локомотив" (Пловдив) Мартин Камбуров ще продължи кариерата си в "Берое". Централният нападател се присъединява към старозагорци като свободен агент, след като разтрогна договора си с "железничарите" заради скандал със собственика Христо Крушарски.

Камбуров, който през октомври ще навърши 37 години, заема четвъртото място във вечната голмайсторска листа на българското първенство. Той има 189 попадения в Първа лига (А група) и общо над 240 във всички турнири, като цели пет пъти е печелил наградата за най-добър реализатор в шампионата.

С привличането на Камбуров приключва търсенето на така желания от треньора Александър Томаш нападател. В един момент като вариант за центъра на атаката дори беше спряган Димитър Бербатов, който тренира с отбора и дори вкара победен гол в една от летните контроли.

"Берое" е седмият български клуб в кариерата на Камбуров след пловдивските "Ботев" и "Локомотив", родния "Свиленград", "Спартак" (Плевен), Локомотив" (София) и ЦСКА. В чужбина е играл за китайския "Далиан", кипърския "Астерас" (Триполи) и "Ал Ахли" в ОАЕ.

Камбуров имаше намерение да завърши кариерата си в "Локомотив" (Пловдив), но напусна клуба непосредствено преди първия мач за сезона - срещу новака "Етър" (2:1). Нападателят пътува до Ловеч и дори беше включен в групата за двубоя, но след разговор с Крушарски отпътува обратно за Пловдив.

Собственикът за пореден път не изпълни обещанието си да се разплати с футболисти, треньори и служители. Той беше обявил, че ще даде дължимите три заплати до първия мач от новия сезон, но след това се отметна под претекст, че "от съблекалнята е излязла информация".

Камбуров заяви, че е много разочарован от отношението на Крушарски. "Точно три минути трябваше да го слушам. Каза неща, които няма как да кажеш на Мартин Камбуров. Аз съм човек с име и достойнство. С него повече няма какво да си кажа. Жалко е след 140 гола за "Локомотив" да си тръгна по този начин, но това е. Той е човекът, който дава парите и поръчва музиката."

Dnevnik.bg