"Левски" представи официално новия си треньора Делио Роси. 57-годишният подписа договор за две години с опция за удължаването му с още една. Той даде пресконференция на "Герена" в присъствието на спортния директор Даниел Боримиров и изпълнителния директор Красимир Иванов.

"Радваме се, че треньор като Делио Роси поема нашия отбор. Възлагаме големи надежди и му вярваме, че ще постигне успехи начело на "Левски", каза Боримиров.

Роси подходи с чувство за хумор и представи цялата си житейска биография пред медиите. Италианецът наблегна на факта, че е семеен от 34 години и разказа за треньорската си кариера.

"Искам да се извиня, че не говоря български, но допреди седмица нямах идея, че ще водя отбор като "Левски". Това е голям отбор и се радвам, че съм тук. Аз обаче не искам да ме оценяват заради думите, които казвам, а по работата, която върша начело на "Левски", започна треньорът.

Той разкри, че основна роля за ангажирането му на "Герена" е изиграл собственикът на клуба Спас Русев, който лично водеше преговорите с италианеца.

"Обичам предизвикателствата. Смятам, че дойде точният момент да работя в "Левски". Това е моят първи клуб извън Италия. Имах и други оферти, но собственикът (бел. ред. Спас Русев) ме убеди, че наистина ме иска", добави Роси.

Носителят на Купата на Италия с "Лацио" обясни какво е поискал от него Русев и какво трябва да свърши в най-скоро време.

"Няма да давам обещания, от мен не се иска това. Иска се от мен да вкарам организация, нов стил на игра и отборът да върви напред. Не съм магьосник, но собственикът ме помоли с работата си да постигна тези неща. Не знам колко време ще бъде нужно, но съм сигурен, че ще направим отбора по-добър", каза още италианецът.

Делио Роси няма да бърза с привличането на нови футболисти на "Герена" въпреки обещанието на шефовете, че има бюджет за още играчи.

"За клуб като "Левски" е важно постоянно да се преследва победата. Това обаче трябва да се постига със стил, от трибуните да си личи, че отборът има облик", каза още Роси и обясни, че в кариерата си не иска съвети от други хора.

"Не слушам хората за съвети. Ако го бях правил, досега нямаше да съм постигнал нищо в кариерата си. Трябва аз да преживея всичко и да взема най-правилните решения".

Той говори и за случката с Адем Ляич от 2012 г., когато наби футболиста на "Фиорентина". "Това е случка от миналото, за която съм се извинил и на футболиста. Не искам да се акцентира на това, защото един такъв момент не е показателен за цялата кариера на един треньор".

Dnevnik.bg