"Манчестър юнайтед" и Златан Ибрахимович са започнали преговори за нов договор, обяви "Скай спортс". Шведският нападател, който през октомври ще навърши 36 години, се възстановява от тежка контузия в коляното.

Той продължава да живее в Манчестър и използва клубната база на "червените дяволи" за своята рехабилитация, въпреки че договорът му не беше подновен след края на миналия сезон.

"Може би той ще остане с нас. Няма договор, но е по-близо до Манчестър", каза мениджърът на "Юнайтед" Жозе Моуриньо преди двубоя на за Суперкупата на Европа срещу "Реал" (Мадрид).

Ибрахимович беше водещият голмайстор за "Юнайтед" през миналия сезон с 28 попадения в 46 мача. Той се намираше в отлична форма, но увреди кръстни връзки в реванша с белгийския "Андерлехт" от четвъртфиналите на Лига Европа през април.

Шведът беше опериран в САЩ, като прогнозите са, че той ще бъде извън игра до края на календарната година. В договора на нападателя имаше опция за удължаване с още един сезон, но контузията накара ръководството на клуба да не я активира.

Ибрахимович обеща в края на април да се завърне "по-силен от всякога". Той е убеден, че не е приключил с големия футбол и заяви, че дори би играл на един крак, ако трябва.

В края на май агентът на Ибрахимович Мино Райола заяви, че клиентът му има предложения от "много първенства" и "100% ще остане в Европа".

Дневник