"Левски" загуби от третодивизионния "Сливнишки герой" в контролна среща, играна на стадион "Виваком арена - Георги Аспарухов". Сините отстъпиха с 1:3 срещу аматьорския тим от Югозападната В група в първия си мач под ръководството на Делио Роси.

Италианският треньор започна работа с отбора във вторник, когато подписа своя договор и беше представен пред медиите. 57-годишният специалист се обвърза с клуба до лятото на 2019 г., а дебютът му в официален мач ще е в неделя при домакинството на "Дунав" (Русе).

Контролата със "Сливнишки герой" се игра в три части по 30 минути вместо традиционните две полувремена по 45 минути. Делио Роси изпробва три различни състава във всяка от частите. Италианецът даде шанс за изява на всички налични играчи, сред които и каращият проби бразилец Жеан Патрик.

Бившият играч на "Манчестър юнайтед" Габриел Обертан даде аванс на "Левски" в 13-ата минута. Французинът получи хубаво подаване от левия фланг, преодоля двама бранител с първото си докосване, а с второто прати топката в мрежата. 


Три минути след началото на втората третина "Сливнишки герой" изненадващо изравни. Красимир Георгиев беше изведен зад защитата и спокойно прати топката в близкия ъгъл, останал очи в очи с вратаря Александър Любенов.

В 50-ата минута защитата на "Левски" допусна груба грешка след изритана топка от половината на "Сливнишки герой". Последва бързо разиграване от гостите, а топката стигна до Йордан Попов, който от границата на наказателното поле отбеляза с удар в близкия ъгъл, който първо се отби в страничната греда.

В 66-ата минута Цветомир Вачев оформи крайното 3:1. Играчите на "Левски" направиха поредица от нелепи отигравания, след които Вачев се озова сам срещу Боян Йоргачевич и не пропусна възможността с удар по земята в далечния ъгъл.

Дневник