Григор Димитров и Хуан Мартин дел Потро отпаднаха от турнира на двойки в Монреал. Българинът и аржентинецът загубиха с 3:6, 5:7 срещу най-успешния тандем в историята на тениса - американските близнаци Боб и Майк Брайън.

Димитров и Дел Потро преодоляха с лекота първия кръг, в който се изправиха срещу Райън Харисън и Майкъл Винъс. Срещу братята Брайън обаче те не се възползваха от множеството шансове, които имаха, и отстъпиха след 63 минути игра.

Българинът и аржентинецът имаха цели девет възможности за пробив, но реализираха само една от тях. Братята Браян се добраха до осем и показаха много по-голяма ефективност, като оползотвориха три от тях - една в първия и две във втория сет.

Загубата сложи край на участието на Дел Потро в Монреал, който преди това приключи и с индивидуалната надпревара. Аржентинецът беше елиминиран от участващия с "уайлд кард" канадски тинейджър Денис Шаповалов - 3:6, 6:7 (4).

Димитров продължава на сингъл, където му предстои осминафинал. Той започна надпреварата от сериите "Мастърс" с много труден и нервен мач срещу Миша Зверев, в който успя да се наложи с 6:3, 3:6, 6:2.

В спор за място на четвъртфиналите българският тенисист ще се изправи срещу Робин Хаазе. 30-годишният холандец се справи с лекота с "щастливия губещ" от квалификциите Ернесто Ескобедо - 6:4, 6:1 след 57 минути игра. 

Двубоят между Димитров и Хаазе е втори в тазвечершната програма на втория по големина корт - Banque Nationale.

Очаква се срещата да започне около 21.30 - 22.00 ч. българско време. Програмата на корта ще бъде открита в 19.30 ч. с мача между Диего Шварцман и Джаред Доналдсън.

Димитров и Хаазе са се срещали два пъти до момента. Българинът е спечелил убедително и двата си двубоя с холандеца, който е 52-и в световната ранглиста.

И двете им срещи са от 2014 г. - 6:4, 6:3 в първия кръг на мастърса в Индиън Уелс и 6:2, 6:3 в първия кръг в Бризбейн.

Дневник