"Ливърпул" е отказал оферта от 100 милиона евро от "Барселона" за бразилския плеймейкър Филипе Коутиньо, съобщи "Скай спортс". Каталунците са предложили трансферна сума от 85 милиона евро и още 15 милиона под формата на бонуси.

Това е втората оферта на испанския клуб за Коутиньо, която "Ливърпул" отхвърля. През юли ръководството на мърсисайдци отказа да продаде 25-годишния полузащитник срещу 80 милиона евро.

Английският клуб е категоричен в желанието си да задържи бразилеца и вече счита случая за приключен, пише още "Скай спортс". По-рано тази седмица британската телевизия обяви, че Коутиньо има желание да премине на "Камп ноу", но само със съгласието на "Ливърпул".

Мениджърът на червените Юрген Клоп няколко пъти по време на лятната пауза заяви, че Коутиньо ще остане в отбора. Полузащитникът, който беше купен за 8.5 млн. паунда от "Интер" в началото на 2013 г., има договор с клуба до 2022 г.

Бразилецът е сред най-важните играчи в състава на Клоп. В края на миналия сезон германският мениджър смени позицията на играча и го премести от лявото крило в центъра с идеята да действа с по-голяма свобода пред двамата централни халфове.

Дневник