Медиите в Израел твърдят, че Аврам Грант не е треньор на "Левски", защото е отхвърлил офертата на сините. Според информации в родината на специалист той е отказал предложените му 30 хил. долара месечно от собственика Спас Русев.

"Той се срещна със собственика Спас Русев в София и всичко изглеждаше уточнено, но предложението за заплата от 30 хил. долара беше доста под очакванията на Грант", пишат медиите в Израел.

Припомня се още, че в националния тим на Гана, който треньорът водеше за последно, той е взимал по 50 хил. долара месечно, правейки компромис.

През миналата седмица собственикът на "Левски" Спас Русев назначи италианеца Делио Роси за треньор на тима. Бизнесменът обяви, че решението е на Надзорния и Управителния съвет на клуба, които след презентации от кандидатите са се спрели на Роси.

Първоначално, след срещата на Русев и Грант в София, в израелският сайт sport1.maariv.co.il съобщи, че треньорът ще взима 800 хил. евро на година, но веднага след това бизнесменът опроверга информацията, твърдейки, че става въпрос за много по-малко пари.

Отново в Израел се твърди, че Делио Роси се е съгласил на заплата между 15 и 20 хиляди евро, заради което е избран за треньор на "Левски".

Дневник