Мениджърът на "Тотнъм" Маурисио Почетино не се притеснява от факта, че клубът все още не е привлякъл нито един нов футболист. Аржентинският специалист е сигурен, че сделки до края на трансферния прозорец ще има.

"Не е лесно да намериш играча с нужния профил, но аз съм сигурен, че в следващите няколко седмици ще добавим футболисти към състава ни. Оптимално се нуждаем по един нов играч във всяка линия – защитата, полузащита и нападение", каза аржентинецът.

"Шпорите" са единствения тим от претендентите за титлата, който все още не се е подсилил. За сметка на това "Тотнъм" вече продаде Кайл Уокър за 45 млн. паунда на прекия конкурент "Манчестър сити".

През този период "Челси" купи Алваро Мората, Антонио Рюдигер и Тимуе Бакайоко, "Манчестър юнайтед" привлече Ромелу Лукаку, Виктор Линдельоф и Неманя Матич, а "Ман сити" се подсили още с Бернардо Силва, Бенджамин Менди, Данило и Едерсон.

Освен Уокър и другият краен защитник на "шпорите" Дани Роуз е свързан с преминаване на "Етихад". В интервю за "Сън" той разкри, че би искал да види привличане на играчи от висока класа в Северен Лондон.

"Дано успеем да привлечем двама или трима известни играчи, а не такива, които трябва да провериш в Гугъл кои са", каза английският национал.

В момента "Тотнъм" изгражда новия "Уайт Харт лейн", а цялата инвестиция за стадиона надхвърля 750 млн. паунда. Почетино не се притеснява, че това ще навреди на трансферната политика на клуба.

"Аз не разбирам нищо от бизнес, затова слушам нашия президент Даниел Леви. Той е един от най-добрите бизнесмени в Англия и щом казва, че няма да имаме затруднения около трансферите, значи е така", добави мениджърът на "шпорите".

Статистиката сочи, че "Тотнъм" е сред най-активните отбори в края на трансферния прозорец. През последните три години клубът привлича средно по четирима играчи в края на август, за сметка на средно по един през юли.

Dnevnik.bg