Съдийската комисия към БФС взе мерки срещу арбитритрите от мача между "Верея" и "Левски" от четвъртия кръг на Първа лига. Бригадата на Владимир Вълков, която повлия сериозно на крайния резултат 2:0 за старозагорци е със спрени права, съобщиха от футболната централа.

Главният съдия Владимир Вълков е изваден от нарядите на Първа и Втора лига за неопределено време. Докато неговите помощници Георги Калудов и Румен Иванов са изхвърлени до края на есенния полусезон.

"За незадоволително представяне и допуснати груби, явни, важни грешки, които влияят пряко върху крайния резултат от футболните срещи и са неприемливи за нивото на съдии от професионалния футбол, спира съдийските права за неопределен период от време", мотивира решението си Съдийската комисия.

По време на двубоя съдиите не забелязаха явна засада на Елиаш да Силва при първия гол на "Верея", за който бразилецът асистира, а след това отмениха попадение на Димитър Пиргов от "Левски" заради несъществуваща засада.

Грешките в срещата вбесиха спортния директор на "Левски" Даниел Боримиров, който определи действията на съдиите като "клане".

"Съдиите днес свършиха перфектно работата, за която бяха изпратени. Аз по-голямо клане от това днес не бях виждал. Не знам кой ги е пратил, във всеки случай не съм аз. Питайте тези, които правят нарядите. Това беше безобразно съдийство", заяви Боримиров след двубоя на "Трейс арена".

Треньрът на "Верея" Илиан Илиев пък разкри, че шефовете на "Левски" са търсили сметка от съдийската бригада на почивката.

"Мога да изкоментирам второто полувреме вследствие на това, че се върнахме години назад - да влизаме по тунелите и да крещим по съдиите, което е смешно да го правят ръководители от други отбори. Съдията се повлия донякъде", каза след срещата специалистът.

Дневник