"Реал" (Мадрид) е подписал нов четиригодишен договор с атакуващия полузащитник Иско, съобщава вестник "АС". Испанският национал се обвърза с мадридчани до лятото на 2021 г., като ще получава по шест милиона евро на сезон. В договора му е заложена клауза за откупуване на стойност 700 милиона евро.

Високата откупна сума е застраховка за "Реал", която цели да охлади интереса на големите европейски клубове към 25-годишния халф. В началото на август "Пари сен жермен" не се поколеба да плати рекордните 222 млн. на "Барселона" за правата на Неймар.

Примера дивисион е единственото първенство в Европа, което задължава клубовете да поставят клауза за откупуване на своите футболисти. По-висока от Иско вече имат единствено неговите съотборници в "Реал" - Кристиано Роналдо и Карим Бензема.

Техните откупни клаузи са на стойност 1 милиард евро, докато тази на звездата на "Барселона" Лионел Меси е значително по-малка - 300 милиона евро.

Иско имаше ключова роля за "Реал" при спечелването на Суперкупата на Европа.

"Белите" победиха с 2:1 шампиона в Лига Европа - "Манчестър юнайтед", а испанецът вкара втория гол за успеха на неговия тим. Полузащитникът получи наградата за играч на мача.

Иско премина в "Реал" от "Малага" през 2013 г. срещу 30 милиона евро. През миналия сезон той получи шанс за изява заради честите контузии на Гарет Бейл и се справи по прекрасен начин. Полузащитникът изигра 42 мача във всички турнири, като записа 11 гола и 10 асистенции.

С екипа на "Реал" 25-годишният играч спечели по три пъти Шампионската лига и Суперкупата на Европа, два пъти световното клубно първенство и по веднъж титлата в Примера дивисион и Купата на краля.

Дневник