Григор Димитров ще се изправи срещу испанеца Фелисиано Лопес или корееца Хьон Чун във втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Българският тенисист е поставен под №7 в надпреварата и ще почива на старта.

Димитров попадна в потока на носителя на рекордните седем титли в Синсинати Роджър Федерер. 36-годишният швейцарец ще започне 16-ото си участие в турнира с двубой срещу аржентинеца Диего Шварцман или руснака Карен Хачанов.

Среща между Димитров и Федерер е възможна в четвъртфиналите.

Първият поставен, който българинът може да срещне, е №10 Томаш Бердих в третия кръг. Чешкият тенисист започва турнира срещу Хуан Мартин дел Потро в един от най-интригуващите двубои от първия кръг. Федерер е №2 в схемата, а първият поставен, който може да застане на пътя му, е №13 Джак Сок.

Швейцарецът няма нито една загуба в големите турнири, в които участва през 2017 г. Той спечели две титли от Големия шлем - Australian Open и "Уимбълдън", и две от сериите "Мастърс" - в Индиън Уелс и Маями, а в момента е устремен към трофея от мастърса в Монреал.

Водач в основната схема в Синсинати е шампионът от 2013 г. Рафаел Надал. Носителят на 15 титли от Големия шлем очаква французина Ришар Гаске или тенисист от квалификациите във втория кръг.

Първият поставен, който може да срещне, е №16 Жил Мюлер от Люксембург, който го победи в осминафиналите на "Уимбълдън". Другите поставени в тази първа четвърт са №8 Жо-Вилфред Цонга и №9 Давид Гофен.

Във втората четвърт на схемата се събраха №3 Доминик Тийм, №5 Кей Нишикори, №11 Пабло Кареньо Буста и №15 Сам Куери. В третата част са №4 Александър Зверев, №6 Милош Раонич, №12 Роберто Баутиста Агут и №14 Джон Иснър.

Шампионът от 2016 г. Марин Чилич няма да защитава титлата си, а световният номер 1 и двукратен победител в Синсинати Анди Мъри също пропуска турнира заради контузия. Аут до края на сезона са Новак Джокович и Стан Вавринка.

Dnevnik.bg