Юсейн Болт очаквано се класира за финал на 4 по 100 метра с щафетата на Ямайка. Легендарният спринтьор бягаше на четвърти пост и помогна за първото място във втората серия с резултат 37.95 секунди. Ямайците изпревариха Франция (38.03 секунди) и китайската четворка.

Последното състезание в кариерата на Болт е тази вечер от 23.50 ч. Той ще окачи шпайковете след пет поправки на световни рекорди и 13 индивидуални титли от олимпийски игри и световни първенства. Болт ще гони злато, след като изненадващо остана втори на 100-те метра.

"Намираме се в добра форма и мисля, че бягахме добре. До финала има още малко време, така че има какво да изчистим. Подкрепата на публиката е невероятна", каза Болт веднага след финала.

Водена от световния шампион на 100 метра Джъстин Гатлин, щафетата на САЩ спечели първата сесия с най-добро време за сезона. Американският квартет, в който влязоха още Майк Роджърс, БийДжей Лий и Крисчън Колмън финишира за 37.70 секунди, изпреварвайки с 0.06 сек Великобритания.

Директно за финала за класира и Япония с 38.21 секунди, а по време продължиха Турция с 38.44 и Канада с 38.48.

При дамите за финала по-късно вечерта се класираха квартетите на САЩ, Великобритания, Швейцария, Холандия, Германия, Ямайка, Бразилия и Тринидад и Тобаго.

В първата серия победител стана САЩ (Алая Браун, Алисън Филикс, Моролаке Акиносън и Ариана Уошингтън) с най-добро време за сезона – 41.84 секнди. Американките изпревариха Великобритания, чиято четворка записа 41.93 секунди – най-добър личен резултат за 2017 г.

Третият тим, който продължи директно за финала беше Швейцария с 42.50 секунди, което се оказа и нов национален рекорд.

Във втората серия на първите три места бяха за Германия (42.34 секунди), Ямайка и Бразилия. За финала за класираха и двата отбора, които завършиха на четвърто място в двете серии – Холандия (42.64 секунди) и Тринидад и Тобаго (42.91 секунди).

Финалът при дамите започва тази вечер в 23.30 ч.

Dnevnik.bg