Часове след зрелището между "Арсенал" и "Лестър" донесло седем гола, "Уотфорд" и "Ливърпул" продължиха тенденцията в първия кръг от новия сезон да падат много попадения. "Стършелите" измъкнаха точка след 3:3 у дома, изравнявайки в продължението.

Срещата на "Викъридж роуд" премина през много обрати, като "Уотфорд" на два пъти повеждаше, а след почивката "Ливърпул" обърна в рамките само на две минути, преди да се стигне до гол на Бритос в 93-ата минута.

Очаквано Юрген Клоп започна с новото попълнение Мохамед Салах в титулярния състав. Египтянинът беше част от нападателното трио, заедно с Роберто Фирмино и Садио Мане. Червените бяха без Филипе Коутиньо, който изненадващо подаде молба за трансфер, ден преди началото на сезона.

Началото обаче не беше никак добро за гостите, които изоставаха в резултата след само девет минути игра. Хосе Холебас изпълни перфектно корнер, а Стефано Окака необезпокоявано засече топката в мрежата на Миньоле.

Защитата на "Ливърпул" беше много лошо подредена и всички в червено проспаха движението на мощния нападател.

В 29-ата минута тимът на Юрген Клоп успя да изравни след много красива атака. Садио Мане получи техничен пас от Емре Джан, отвори си пространство още с поемането на топката и я заби неспасяемо в далечни ъгъл на Еурелио Гомеш – 1:1.

Радостта на червените обаче продължи точно 2.44 минути. Толкова отне на "Уотфорд" отново да излезе напред в резултата.

Абдулай Дукуре се оказа най-съобразителен при разбъркване пред Симон Миньоле и нямаше никакъв проблем да преодолее за втори път вратаря на "Ливърпул".

Преди почивката футболистите на Марко Силва изглеждаха отлично организирани и печелеха голяма част от единоборствата в средата на терена, което им позволи да имат предимство.

През втората част на терена излезе съвсем различен "Ливърпул", който повиши много оборотите. Футболистите в червено започнаха да действат много по-агресивно и да бъдат по-близо до съперниците си, овладявайки средата на терена.

Мърсисайдци напомниха, че са кралете на обратите, след като през миналия сезон спечелиха 18 точки от губеща позиция. На "Викъридж роуд" те отново успяха да обърнат в своя полза.

В рамките на две минути, между 55-ата и 57-ата те излязоха напред в резултата. В центъра на събитията беше Салах, който първо спечели дузпа, реализирана от Фирмино, а след това сам реализира третия гол.

Фирмино своеобразно върна жеста, като с две прекрасни докосвания елиминира Гомеш, прехвърляйки го, а на метър от голлинията Салах без проблем вкара топката в мрежата.

Тъкмо когато всичко отиваше три точки за хората на Клоп, "Уотфорд" натисна в петминутното продължение, хвърляйки всички сили в атака. В 93-ата минута домакините получиха право да изпълнят корнер, който доведе до ново изравняване на резултата.

При разбъркване Ричарлисон шутира, Миньоле не се намеси по най-добрия начин и Бритос чукна топката в опразнената мрежа.

Повторенията обаче показаха, че централният защитник в положение на засада при шута от малък на неговия съотборник.

Dnevnik.bg