Уейн Рууни изигра първия си мач за "Евертън" във Висшата лига след трансфера през лятото и донесе успеха с 1:0 над "Стоук сити". Лидерът по голове и мачове за националния тим на Англия облече фланелката на родния си клуб за първи път от 2004 г. Насам.

Наадателят се разписа секунди преди почивката, след като засече с глава центриране на Доминик Калвърт-Люин. Попадението е под №199 за него във Висшата лига.

Освен попаденията той има на сметката си и 101 асистенции. Рууни има участие общо в 300 гола във Висшата лига, а по този показател пред него е единствено Алън Шиърър с 324.

Нападателят постави и рекорд за най-голяма разлика между головете си за един и същ отбор. Между последното му попадение във Висшата лига с екипа на "Евертън" от сезон 2003-04 и голът срещу "Стоук" изминаха точно 4869 дни.

Новакът в Лигата "Хъдърсфилд" изненадващо разгроми "Кристъл палас" като гост с 3:0. Новото попълнение на "териерите" Стив Муние вкара два гола, а първото поапдение в двубоя беше автогол на Джоел Уорд.

Мачът беше първи за новия мениджър на "орлите" Франк Де Бур, който няма да запомни срещата с нищо добро, като тимът му игра слабо.

"Уест Бром" надви с 1:0 "Борнемут" в един от най-оспорваните мачове. Единственото попадение реализира новото попълнение на тима Ахмед Хегази в 31-ата минута. Той се разписа след центриране от корнер на Крис Брънт.

Попадението беше под №21 след статични положение за "дроздовете" от миналия август насам. По този показател "Уест Бром" отстъпва единствено на "Челси" (22).

Единственият мач, в който не паднаха голове беше между "Саутхемптън" и "Суонзи". "Светците" отправиха общо 29 удара към вратата, а Габиадини удари греда, но новият мениджър Маурисио Пелегрино не успя да се поздрави с успех в дебюта си.

Dnevnik.bg