Димитър Димитров официално беше обявен за нов треньор на "Лудогорец", съобщиха от клуба. Специалистът наследява на поста Георги Дерменджиев, който беше освободен часове след загубата за Суперкупата на България от "Ботев" (Пловдив).

"Спортният директор Методи Томанов финализира успешно преговори с Димитър Димитров и специалистът, работил последно в "Иртиш" (Павлодар), поема шесткратните шампиони. Димитров бе определен за наставник на тима след разговори с още няколко именити треньори от България и чужбина", съобщи клубът на официалния си сайт.

Херо ще бъде представен утре на пресконференция от 13.30 ч., а в 20.00 ч. ще проведе първата си тренировка начело на шампионите.

Специалистът, който е на 59 години, се завръща у нас след 2014 г., когато за последно водеше родния си клуб "Черноморец". След това за кратко Димитров беше спортен директор на "Ботев" (Пловдив).

У нас Димитров е водил още "Нефтохимик", "Литекс", "Левски", "Велбъжд" (Кюстендил) и "Локомотив" (Пловдив). Той работи в Саудитска Арабия в "Ал Насър" и "Ал Кадисия", както и в руския "Амкар" (Перм).

Димитров е двукратен шампион на България – през 1998 г. с "Литекс", а през 2000 с "Левски", с който спечели и купата.

Между 2015 и 2017 г. специалистът беше начело на "Иртиш", който изведе до третото място в шампионата, а през лятото игра в предварителните кръгове на Лига Европа.

В сряда, часове преди двубоя между "Лудогорец" и "Ботев" за Суперкупата, Димитров разтрогна договора си с казахстанския клуб. 10 дни по-рано той категорично отрече появилите се информации, че ще поеме състава на шампионите.

Треньорът ще дебютира начело на "Лудогорец" в четвъртък в мача от плейофите на Лига Европа срещу литовския "Судува".

Dnevnik.bg