"Тотнъм" започна с победа новия сезон във Висшата лига, надигравайки с 2:0 "Нюкасъл" като гост. Очаванията за трудна визита в Североизточна Англия на завръщащия се в елита тим, се оправдаха, като хората на Маурисио Почетино не стигнаха никак лесно до успеха.

И двата гола паднаха в последните 30 минути. Първо точен беше Деле Али след атрактивен удар от въздуха, а защитникът Бен Дейвид оформи крайния резултат.

Мениждърът на "шпорите" Почетино, изненадващо заложи на пълния дебютант Кайл Уокър-Питърс, който за първи път в кариерата си все участие в мач от Висшата лига. Младият бранител застана на десния фланг на отбраната и се представи много убедително.

"Тотнъм" срещна много организиран отбор срещу себе си, който не се притесняваше да приеме играта в собствената си половина. Мениджърът на "джордитата" Рафаел Бенитес беше подредил отлично тима си, който не допускаше никакви опасности пред вратаря Елиът.

За сметка на това, домакините имаха един сериозен шанс на своята сметка, пропуснат от нападателя Дуайт Гейл.

"Нюкасъл" обаче понесе два сериозни удара преди почивката, като Пол Дъмет получи разтежение в 8-ата минута, а Лежун усука глезена в края на първата част след влизане на Хари Кейн.

През първото полувреме "Тотнъм" изненадващо заложи само на дълги подавания, които не донесоха нищо опасно и бяха лесна плячка за защитата на домакините.

През втората част играта на гостите се промени тотално и те повишиха оборотите. Голям принос за това имаше и Джонджо Шелви, който остави домакините с човек по-малко. Халфът необмислено стъпи върху глезена на падналия Али и заслужено получи червен картон.

Въпреки това първият шанс отново се откри на сметката на "джордитата", но удар на Гейл беше спасен от Юго Лорис.

След като вече беше с човек повече на терена "Тотнъм" подходи по-агресивно и изнесе играта в предни позиции, и точно час след началото на мача поведе в резултата.

Кристиан Ериксен намери Деле Али в наказателното поле и той с атрактивен удар от въздуха с левия крак откри.

Голът срази домакините, които така и нямаха идея как да си върнат контрола над мача. Далеч по-опитният тим на "Тотнъм" заигра с настроение и лесно стигна до втори гол.

Негов автор стана Бен Дейвис в 70-ата минута, след прекрасна комбинация. С по едно докосване топката премина през Кейн, Али и Ериксен, преди уелсецът да забие топката в мрежата с десния си крак.

До края на мача "Нюкасъл" имаше няколко възможности, дошли най-вече след статични положения и центрирания. В заключителните минути "Тотнъм" разчиташе на контраатаки, а при една от тях Кейн удар десния страничен стълб на Елиът, което го лиши от 100-тен гол с екипа на "шпорите".

Dnevnik.bg