"Манчестър юнайтед" започна по впечатляващ начин новия сезон във Висшата лига, разгромявайки "Уест Хем" с 4:0. Феновете на "Олд Трафорд" видяха любимия си отбор в най-добрата му светлина, а новото попълнение Ромелу Лукаку впечатли.

Белгийският национал откри головата си сметка за "червените дяволи" във Висшата лига, разписвайки се на два пъти. В края на мача се разписаха Антони Марсиал и Пол Погба.

"Юнайтед" постигна най-голямата си победа във Висшата лига от септември 2014 г., което позволи на отбора да оглави класирането след първия кръг на новия сезон.

"Това е мечтан дебют за мен. Дойдох тук да печеля и да вкарам голове, но по-важно е, че победихме със суха мрежа. Мениджърът не изисква нищо по-специално от мен, той знае какви са силните ми страни, знае какво мога най-добре. Това е само началото, така че не бива да летим в облаците", каза след мача Лукаку.

Жозе Моуриньо направи няколко промени в стартовия си състав, в сравнение двубоя с "Реал" (Мадрид) за Суперкупата на Европа и тимът му изглеждаше много солидно. Ерик Баи и Фил Джоунс заздравиха центъра на отбраната, а Маркъс Рашфорд замени Лингард.

От самото начало "Юнайтед" наложи контрол над двубоя, докато гостите от Лондон разчитаха на прибрана игра и дълги подавания към Хавиер Ернандес. Мексиканецът обаче остана прекалено изолиран и завръщането му на "Олд Трафорд", където той игра между 2010 и 2015 г., не се увенча с успех.

До 30-ата минута домакините нямаха толкова положения, като в предни позиции нямаха никакви пространства, а Лукаку не се движеше достатъчно.

Това се промени в 33-ата минута, когато "Юнайтед" поведе след образцова контраатака. Неманя Матич отне топката от Педро Обианг в средата на терена, достави я на Рашфорд, а той в коридор изведе Лукаку.

Белгиецът без забавяне стреля мощно с левия си крак и изведе "Юнайтед" напред.

До почивката нови опасности пред двете врати нямаше, като "Уест Хем" опита да постави под напрежение Давид Де Хеа, но не стигна до нищо повече освен центрирания от статични положения.

Осем минути след подновяването на играта Лукаку отбеляза второто си попадение и удвои аванса на домакините. Хенрих Мхитарян центрира от свободен удар, а таранът се извиси над всички, засичайки топката в мрежата.

Вторият гол на Лукаку го превърна в четвъртия футболист на "Юнайтед", който бележи два пъти в дебюта си във Висшата лига. Преди него това сториха единствено Рууд ван Нистелроой, Джеймс Уилсън и Рашфорд.

С аванс от два гола Жозе Моуриньо реагира и пусна на терена още един халф в лицето на Маруан Фелайни, с което затвори играта. Влизането на белгиеца заздрави средната линия и не допусна "Уест Хем" да овладее центъра. Освен това "чуковете" срещнаха още по-голям отпор на втория етаж.

В заключителните минути на преден план излезе резервата Антони Марсиал. В 87-ата минута французинът вкара третия гол, след хубав пас на Мхитарян, а три минути по-късно асистира на Погба за крайното 4:0.

Много силен мач за "червените дяволи" направи новото попълнение Неманя Матич, който "дърпаше" конците в средата на терена. Сръбският халф свърши много работа в отнемането на топката, но се отличи и с някои технични отигравания.

Матич беше избран и за играч на мача.

"Беше много важно за нас да започнем с три точки срещу един добър отбор като "Уест Хем". След първия гол имаше повече пространство за нас и можехме да разгърнем играта си много добре. Победата ще ни позволи да играем с по-голямо самочувствие в следващите мачове", каза сърбинът.

След срещата Моуриньо изрази мнение, че е щастлив от победата и от начина, по който тимът му е играл.

"Мачът беше много труден до 2:0. Съперникът имаше доста шансове, така че аз не мисля, че сме били чак толкова добри, че да спечелим с 4:0. Такъв резултат може да донесе самочувствие, но може и мало да заблуди. Не съм доволен от това как започнахме срещата, но след това играхме с голямо самочувствие", каза Моуриньо.

Той е доволен от представянето на Лукаку, но също така похвали Уейн Рууни, Алваро Мората и Александър Лаказет, които също се разписаха за новите си отбори в първия кръг от сезона.

Dnevnik.bg