"Берое" и "Ботев" (Пловдив) не се победиха в един от най-интересните мачове от петия кръг на Първа лига. Двата тима поделиха точките след 1:1 в Стара Загора. Домакините могат повече да съжаляват за резултата, защото бяха по-активни през целия двубой и пропиляха няколко положения.

Педро Еуженио откри за "Берое" през първата част, а звездата на "Ботев" Тодор Неделев донесе точката след грешка на Георги Динков.

Съставът на Александър Томаш все още е непобеден в Първа лига, но вече натрупа четири равенства в първите си пет мача.

Домакините започнаха много мощно от самото начало и буквално натикаха "Ботев" в собствената му половина. Най-активен беше капитанът на "Берое" Мартин Райнов, който освен, че организираше играта, на два пъти излезе на голова позиция.

Силното начало оказа влияние и в 16-ата минута домакините поведоха. Райнов овладя центриране на Фирцулеску, подаде на Еуженио, а той вкара за 1:0.

Изненадващо след попадението "Берое" намали оборотите и агресията и сякаш се успокои прекалено рано. Футболистите на Александър Томаш се дръпнаха малко по-назад и до почивката нямаше интересни положения.

Домакините получиха голям удар след контузията на Карлос Охене, който усука коляното си в опит да направи шпагат.

След почивката "Ботев" стабилизира играта си и започна да гледа по-уверено в предни позиции. Опитният състав на пловдивчани се оттърси от първоначалния шок, овладя центъра на терена и изнесе играта в по-предни позиции. Въпреки това гостите нямаха положения да изравнят.

Попадението за "Ботев" падна малко изненадващо, след като централният защитник на "Берое" Георги Динков сбърка фатално. Той подари топката на Неделев, а звездата на "Ботев" от 15-тина метра я насочи в мрежата на Перниш – 1:1.

През втората част дебют за "Берое" направи Мартин Камбуров. Нападателят имаше няколко добри шанса, като при един от тях получи пас от Райнов, но ударът му беше неточен.

В самия край на срещата "Ботев" остана с човек по-малко, след като Цветомир Панов беше изгонен от главния съдия Николай Йорданов заради невъздържана реакция и обидни думи.

Преди това Неделев можеше да се превърне в герой за пловдивчани, но негов удар срещна страничния стълб.

"Мисля, че можем много повече, но имаме проблем с това, че не реализираме положенията си. Аз постоянно повтарям, че нашият отбор има потенциал и нещата ще се получат. Ако бяхме вкарали втори гол щяхме да затворим мача", каза след двубоя треньорът на заралии Александър Томаш.

Той открои факта, че "Берое" е отбор, който тепърва се гради, а срещу себе си е имал състава на "Ботев", който се гради близо две години.

За сметка на това треньорът на "Ботев" Николай Киров обяви, че тимът му не може да съжалява, че не е спечелил в Стара Загора.

"Разсъждавам повече върху начина, по който стояхме на терена. Не влязохме добре в срещата, първото полувреме беше слабо за нас, но след почивката мисля, че нещата се нормализираха. Като показано на терена реалният резултат е равенството, няма за какво да съжаляваме", каза треньорът на пловдивчани.

Той си пожела в следващите мачове "Ботев" да започне да играе по-концентрирано и да се настрои изцяло върху двубоите от Първа лига след отпадането от Лига Европа.

Dnevnik.bg