Най-скъпият футболист в света Неймар започна повече от добре кариерата си в ПСЖ. Бразилският нападател се отчете с гол и асистенция при успеха с 3:0 над "Гингам" в мач от втория кръг на Лига 1.

Купеният за 222 млн. евро футболист започна на лявото крило, партнирайки си с Анхел Ди Мария и Единсон Кавани. Бразилецът се отчете с много активна игра и не спря да тормози защитата на домакините.

Въпреки, че тотално доминираше, ПСЖ така и не успя да стигне до гол преди почивката. Ситуацията се промени през втората част, като още в 52-ата минута тимът на Унай Емери поведе.

Парижани имаха и голяма доза късмет, след като "Гингам" си вкара куриозен автогол. Защитникът Икоко и вратаря Йонсон не се разбраха в наглед елементарна ситуация и стражът не успя да изчисти върнатата топка към него, която влетя в мрежата му.

Десет минути по-късно дойде времето на Неймар, който сервира отлично топката на Кавани. Бразилецът изведе нападателят с №9 сам срещу вратаря и Кавани не сгреши – 2:0.

Малко преди края на редовното време двете звезди на парижани размениха ролите си и този път Неймар беше автор на гола. Кавани се пребори за топката в наказателното поле, подаде я на бразилеца и той оформи крайния резултат.

Това е най-успешното начало в кариерата на Неймар. Той се нуждаеше от седем мача, за да открие головата си сметка за "Сантош", а в "Барселона" стори това с мач по-бързо – шест. Сега нападателят вкара още в дебюта си.

Във Франция веднага отчетоха, че Неймар е първият бразилец, вкарал в дебюта си за ПСЖ в Лига 1 от Нене, който се разписа срещу "Сен Етиен" през 2010 г.

Dnevnik.bg