Звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо е застрашен да пропусне общо до 13 мача заради изгонването си в първия мач с "Барселона" (3:1) от спора за Суперкупата на Испания. Португалецът получи два жълти картона в края на срещата, вторият от които за симулация.

След това нападателят бутна съдията Бургос Бенгоечея. Именно заради тази постъпка той може да бъде наказан с между четири и 12 мача, като заради самия червен картон ще пропусне още един двубой, посочва "Марка".

Според изданието при подобни случаи практиката е играчите да бъдат санкционирани за по четири мача. Това значи, че Роналдо ще пропусне реванша с "Барселона", както и първите четири срещи в първенството - с "Депортиво", "Валенсия", "Хетафе" и "Реал сосиедад".

Треньорът на мадридчани Зинедин Зидан заяви, че е притеснен от изгонването на Роналдо. "Както винаги, няма да се бъркам в работата на съдията. Направихме голям мач. Притеснява ме отстраняването на Роналдо - вероятно няма дузпа, но картонът (за симулация) е малко силен. Но не можем да го променим, въпреки че ще опитаме да направим така, че да играе в сряда", каза французинът.

Дневник